یکشنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷:۴۱
۱۰۲
طبقه بندی:
اصلی
نعمتالله رضایی، رئیس هیئتمدیره بانک توسعه تعاون در این مراسم اعلام کرد: این بانک به عنوان نهاد مالی توسعهای، ۶۰ درصد منابع خود را در بخش تولید هزینه کرده است.
وی افزود: در سال جاری و در راستای عمل به شعار سال، بخش کشاورزی به عنوان بخش مولد و ضامن استقلال کشور، در اولویت بانک توسعه تعاون قرار گرفته است.
رضایی ادامه داد: بانک مرکزی به عنوان نهاد بالادستی، به دنبال اجرایی کردن روشهای متنوع و نوین در تأمین مالی کشور است که تأمین مالی زنجیرهای (SCF) از جمله اولویتهایآن به شمار میرود.
رئیس هیئتمدیره بانک توسعه تعاون تصریح کرد: بانک توسعه تعاون، به عنوان اولین بانک پرداختکننده تسهیلات کشاورزی قراردادی در نظام بانکی کشور شناخته میشود. نکته قابل توجه در این تسهیلات، اجرای آن بر بستر سامانه مدیریت زنجیره تأمین است که با رصد تمامی ذینفعان، تسهیلات به صورت شفاف و مستقیم به تولیدکننده واقعی پرداخت میشود.
او خاطرنشان کرد: با توجه به نوسانهای موجود در اقتصاد کشاورزی، پرداخت تسهیلات کشاورزی قراردادی میتواند نقش مؤثری در تثبیت معیشت کشاورزان ایفا کند.
رضایی تأکید کرد: بانک توسعه تعاون آمادگی دارد نقش مؤثرتری در تأمین مالی بخش کشاورزی ایفا کند.
هدایت اعتبار به سمت تولید
در ادامه، سیدباقر فتاحی، عضو هیئتمدیره بانک توسعه تعاون گفت: سرمایهگذاری در تولید، یکی از بهترین مسیرهای هدایت اعتبار محسوب میشود. بانک توسعه تعاون، به عنوان نهادی فرابخشی، میتواند نقشی مهم در ارتقای جایگاه بخش کشاورزی به عنوان رکن تولید ملی ایفا کند.
او اظهار کرد: آمارها نشان میدهد حدود ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
فتاحی افزود: تسهیلات کشاورزی قراردادی بانک توسعه تعاون در قالب تبصره ۱۸ پرداخت میشود و در گام اول، حجم آن ۳۰۰۰ میلیارد ریال تعیین شده است. این بانک آمادگی دارد در صورت عمل وزارت جهاد کشاورزی به تعهدات خود، حجم این تسهیلات را افزایش دهد.
تکلیف برنامه هفتم توسعه
خالدی، مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم اظهار داشت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است ۲۰ درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به سمت کشاورزی قراردادی هدایت کند.
او افزود: با مشارکت بانک توسعه تعاون، توانستیم گام مؤثری در تقویت بخش کشاورزی از محل منابع تبصره ۱۸ برداریم و امیدواریم این تعامل در سالهای آینده گسترش یابد.
خالدی بیان کرد: این مدل قراردادی برای نخستین بار در نظام بانکی، توسط بانک توسعه تعاون عملیاتی شده و این بانک پیشرو در این روش تأمین مالی است.
وی گفت: در قالب این قرارداد، پروژههای اثرگذار در تولید ملی به بانک معرفی میشوند.
دریافت تسهیلات بر بستر سامانه
در ادامه، احمد محمدی، مدیر امور اعتباری بانک توسعه تعاون، توضیح داد: سال گذشته قرارداد عاملیت بین بانک توسعه تعاون، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی امضا شد.
وی افزود: در قالب این قرارداد، ۶ طرح به استانها جهت بررسی و تکمیل پرونده معرفی شدند و امروز دو شرکت پرورشدهنده مرغ در استانهای فارس و زنجان، تسهیلات خود را بر بستر سامانه مدیریت زنجیره تأمین مالی کشاورزی (مزتک) دریافت کردند.
در پایان این مراسم، با دستور رئیس هیئتمدیره بانک توسعه تعاون، تسهیلات کشاورزی قراردادی بر بستر سامانه مدیریت زنجیره تأمین مالی کشاورزی رونمایی شد.